
Gusto
o tym się mówi!
Chrupki kukurydziane Gusto są bardzo obecne w prasie szczególnie w tej rumuńskiej. Co miesiąc pojawi się o nas minimum jeden artykuł albo w gazecie, albo w magazynie, albo w publikacji internetowej. Opowiadamy o jakości naszych produktów, naturalnych składnikach, prostocie produktu i oczywiście o naszym optymizmie.
Dziennikarze i konsumenci są zainteresowani naszą historią sukcesu i naszymi produktami. Razem z nimi obchodzimy rocznice firmy, wprowadzamy na rynek nowe produkty, dzielimy się opiniami na temat trendu na rynku chrupek czy gospodarki ekonomicznej. To wszystko z naszej biznesowej perspektywy.
Zapraszamy serdecznie do naszego chrupkowego świata!
INFORMACJE PRASOWE
Plany producenta na 2022 rok
Pomimo ostatnich wysokich wzrostów cen surowców, opakowań, energii czy paliw, staramy się, aby nasze wyzwania nie były odczuwane przez naszych klientów.
Nadal inwestujemy w nowe technologie i maszyny, powiększamy fabrykę w Baicoi i tworzymy nowe miejsca pracy.
4,5 minuty do wytłoczenia 1 pałeczki chrupek kukurydzianej
Wasze ulubione chrupki kukurydziane Gusto są gotowe w 4 i pół minuty. Tak długo trwa proces produkcji, od momentu wprowadzenia grysu kukurydzianego do maszyny, przez proces wytłaczania, aż zobaczymy gotowe do spożycia chrupki kukurydziane: chrupiące, posypane tylko pyłkiem soli i kroplą oleju.
GUSTOwna szkoła “chrupkarza”
Kiedy 30 lat temu otwieraliśmy fabrykę chrupek kukurydzianych Gusto, miejsca pracy potrzebne do wytłaczania pałeczek chrupek kukurydzianych nawet nie istniały. W przemyśle spożywczym były szkoły dla piekarzy, cukierników, piekarzy, ale czy słyszeliście kiedyś o szkole chrupkarza?
Kim są najwięksi fani chrupek kukurydzianych w Europie?
Wśród Europejczyków największymi fanami chrupek kukurydzianych Gusto, poza oczywiście Rumunami i Rumunkami są mieszkańcy Niemiec i Austrii.
Co roku do tych dwóch krajów przyjeżdża ponad 7000 ciężarówek pełnych naszych chrupek kukurydzianych.
Nasza fabryka jest jedną z największych w Europie
Nasza fabryka w Baicoi w ciągu 30 lat od otwarcia stała się jedną z największych fabryk przekąsek na poziomie europejskim, z produkcją ponad 1 200 000 paczek chrupek kukurydzianych dziennie.
Certyfikacja produktów marki Gusto Bio
Certyfikacja naszych produktów Bio była długim procesem. Obejmuje zestaw ogólnych zasad obowiązujących na całym świecie. Certyfikacja ta jest oferowana przez państwowe lub prywatne podmioty akredytowane.
Gusto
w mediach
ARTYKUŁY PRASOWE
Właściciel chrupek kukurydzianych Gusto szykuje na ten rok inwestycje o wartości 6 mln euro
Drogi czytelniku, droga czytelniczko, tym razem rumuński portal online https://revistaprogresiv.ro/ przeprowadził wywiad z właścicielem marki chrupek kukurydzianych Gusto - Eliodorem Apostolescu....
Rumuńskie chrupki, które podbiły świat. Opuszczają Baicoi i trafiają na półki sklepów w Nowym Jorku, Paryżu czy Dubaju
Drogi czytelniku, droga czytelniczko rumuński portal online https://observatornews.ro/ zaprosił do siebie rumuńskiego właściciela chrupek kukurydzianych marki Gusto. Wywiad z Eliodorem Apostolescu...
Phoenixy rozważa wybudowanie fabryki za granicą pomimo trudnej sytuacji pandemicznej
Producent chrupek kukurydzianych Gusto stoi przed najtrudniejszym rokiem w historii firmy. Inwestuje w ekspansję międzynarodową i rozwój nowych linii produkcyjnych. W samym 2021 roku zainwestował 10...
Czy powstanie nowa fabryka Phoenixy w Niemczech?
Na przełomie marca i kwietnia 2021 roku producent chrupek kukurydzianych Gusto, Phoenixy, rozpoczął dostawy na rynek Japoński. Producent pozyskał również nowe kontakty i zamówienia z rynków...
Eliodor Apostolescu, CEO i akcjonariusz, Phoenixy: Zainwestujemy 7-10 mln euro w nową fabrykę Gusto w Europie Zachodniej
Drogi czytelniku, droga czytelniczko, tym razem rumuński portal online https://www.zf.ro/ zaprosił do siebie właściciela marki chrupek kukurydzianych Gusto. Eliodor Apostolescu przybliża w wywiadzie...
Właściciel chrupek kukurydzianych Gusto, przedsiębiorca, który prostotę utożsamia z zyskiem
Drogi czytelniku, droga czytelniczko rumuński portal online https://revistaprogresiv.ro/ miał przyjemność zaprosić rumuńskiego właściciela marki chrupek kukurydzianych Gusto na rozmowę na temat...